היי לכולם,
השבוע הכנתי תפוחי אדמה קרועים בתנור.. זאת המנה הכי קלה בעולם ומרוב שהיא קלה התלבטתי אם להעלות אותה כפוסט כי היא לוקחת אולי 3 שלבים בכוח.. אז החלטתי שאני הוסיף את המתכון בין הפוסטים הרגילים כי מרוב שזה קל וטעים לא יכולתי לחסוף אותו ממכם...
מתחילים מלבשל את התפוח אדמה עם הקליפה - שמתי כמות של תפוחי אדמה שתשכב בשכבה אחידה בתחתית הסיר ומילאתי מים כך שייכסו את התפוח אדמה כולו, עם מעט מלח גס
חיכיתי שהתפוח אדמה יתרכך מעט, אבל לא עד הסוף, ואז הורדתי ומהאש וחיכיתי בערך 20 דקות עד שהוא יתקרר.. אבל אם אתם ממהרים ניתן לא לחכות ולשבור עם מזלג...
והתחלתי פשוט לשבור כל אחד מתפוחי האדמה עם היד :) אחרי ששברתי אותם (כמה שפחות אחיד יותר טוב), שמתי אותם בתבנית משומנת עם מעט פפריקה, פלפל גרוס ומלח והכנסתי לתנור לכ-20 דקות בחום של 180 מעלות... לאחר מכן העליתי את החום ל-200 ונתתי עוד 5 דקות :)
וזהו!!!!
אני בכללי לא אוהבת תפוח אדמה כמעט בשום דרך.. אבל בדרך הזאת אני פשוט מתעלפת ממנו!!!
תספרו לי אם יוצא לכם להכין ומה חשבתם על המתכון :)
ניפגש בפוסט הבא,
ביי :)
*התנור שלי חלש וללא טורבו, כל שיכול להיות שבתנור חזק יותר האפייה תיקח פחות זמן לכן בפעם הראשונה עדיף לבדוק ולהוציא כשמתחיל להזהיב :)
http://michellelurie.blog/2020/01/27/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%97-%d7%90%d7%93%d7%9e%d7%94-%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%a2-%d7%91%d7%aa%d7%a0%d7%95%d7%a8/
השבמחק