היי מה שלומכם?
כבר תקופה שאני ממש רוצה להכין דגים חריפים.. ממש כמו של מרוקאים.. אבל כל פעם מוצאת שזה דורש המון עבודה וגם לא מצליח לי בדיוק כמו שטעמתי כשהתארחתי..
עד שגילתי את הדרך הבאה.. זאת אומנם לא הדרך הרגילה שבה בדרך כלל מכינים דגים ויש מצב שמרוקאים אמיתיים יצוו הוצאה להורג על מתכון כזה.. אבל זה כל כך קל וטעים שלא אכפת לי!!
אני מתחילה מלשים קצת שמן זית (בערך 2 כפות) ועגבניות מרוסקות במחבת ונותנת להם להתבשל כעשר דקות על אש נמוכה
לאחר מכן אני מוסיפה מטבוחה חריפה - בערך 3 כפות
וכפית סוכר חום, מערבבת ונותנת לזה להתבשל עוד כ-20 דקות עם מכסה סגור וערבוב מידי פעם שלא יידבק, אם אני רואה שיש מעט מידיי נוזלים אני מוסיפה כחצי כוס מים רותחים
אני מכינה בצד תערובת של עוד כ-3 כפות מטבוחה, 2 כפות שמן זית, פפריקה וכורכום
מכניסה את הדגים למחבת מעל העבניות שבישבלנו קודם - הפשרתי את הדגים אבל הם לא הספיקו להפשיר עד הסוף... לדעתי זה לא בעיה ואולי רק מוסיף כמה דקות להכנה.. בנוסף, שמתי 5 חתיכות והם בקושי נכנסו למחבת אבל ברגע שערבבתי זה הסתדר וכל הדגים התמלאו ברוטב
מעל הדגים שמתי את תערובת המטבוחה והתבלינים שהכנתי קודם
לאחר כרבע שעה הפכתי וערבבתי בין החתיכות, שפכתי מהרוטב שבמחבט על הדגים שלא ישארו לבנים ונתתי להם להתבשל עוד כ-20 דקות (עד שהדג החל להתפרק).. שוב במידה ורואים שחסר נוזלים אפשר להוסיף כחצי כוס מים רותחים ולערבב.. מעוד חשוב להרים כל אחת מחתיכות הדג ולוודא שיש רוטב ונוזלים מתחתיה שלא תדבק
וזהו יש לי דגים חריפים..חסר רק חלה
תספרו לי אם תטעמו, או שאתם הולכים רק לפי המסורת?
מקווה שאהבתם את הפוסט,
ניפגש בפוסט הבא, ביי :))
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה