היי לכולם,
מה שלומכם?
הפעם החלטתי להמר עם המנה שלי לצהריים ולהכין חזה עוף בתנור.. אבל בגלל הפחד שלי שייצא יבש החלטתי להכין את חזה העוף עם מלית בפנים כך שיספוג את הנוזלים וישאר פריך, וזה בדיוק מה שקרה :)
בשביל המנה הזאת אנחנו צריכים:
2-3 גזרים
סלסלת פטריות
חזה עוף פרוס לשניצלים
סילן
יין לבן יבש או כל יין שיש לכם בבית חוץ מיין מתוק מאוד
מתחילים מלשים את חזה העוף בקערה עם יין וסילן
חותכים את הפטריות, יחסית דק
חותכים את הגזרים ושמים במעבד מזון או לחילופין מגרדים בפומפיה גסה
מטגנים את הפטריות והגזר עד שהם מוציאים קצת מיץ, לוקחים פרוסה של חזה עוף ומעליה שמים כפית ממלית הגזר והפטריות שטיגנו
מגלגלים ושמים בתבנית שניתן להכניס לתנור (אני השתמשתי באותה הקערה שבא שמנו את חזה העוף עם היין והסילן)
מכניסים לתנור לכרבע שעה לתכנית עם טורבו, הופכים (לא הצלחתי להפוך הכל כי הם קצת נדבקו אחד לשני) ונותנים עוד כ-10 דקות עד שמשכים גם מהצד השני... וזהו המנה מוכנה
אני שילבתי את המנה עם אורז מלא שמעליו שמתי את שאריות מלית הפטריות והגזר שהכנתי כדי להשלים את הטעמים P:
פעם הבאה כשאכין את המנה אשתמש בתבנית גדולה יותר כדי שחזה העוף לא יהיה צמוד כל כך אחד לשני כי בגלל שהם נדבקו לא הצלחתי להפוך אותם וגם נאגרו נוזלים מתחתיהם וזה גרם לזה שהלק התחתון היה ממש רטוב ואני פחות התחברתי לזה והעדפתי אותו יותר קריספי.. אבל זה משהו שאפשר לשחק איתו לטעמכם :))
מקווה שאהבתם את הפוסט,
ניפגש בפוסט הבא, ביי :))
http://michellelurie.blog/2020/08/17/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%90-%d7%91%d7%a8%d7%92%d7%a2-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%96%d7%94-%d7%a2%d7%95%d7%a3-%d7%a2%d7%9d-%d7%a4%d7%98/
השבמחק