יום שבת, 17 במרץ 2018

עוגת גבינה מארבל שחור לבן - כמו של קרין גורן רק קצת אחרת

היי לכולם,

היום החלטתי לכתוב פוסט קצת שונה ובמקום לדבר אתכם על איפור או טיפוח אני הולכת לשתף אתכם במתכון לעוגה שאני עושה בכל פעם שבא לי משהו מיוחד ולא סתם עוד עוגה...

המתכון המקורי לעוגה הזאת נלקח מהאתר של קרין גורן, אבל אני ביצעתי כמה שינויים במתכון המקורי ובנוסף צילמתי לכם כל שלב ושלב בהכנת העוגה!!

אני הולכת לכתוב את מתכון העוגה בצורה מעט שונה ממה שעושים בדרך כלל ובמקום לרשום לחוד את המרכיבים אני הולכת לרשום את הכמויות תוך כדי המתכון... אבל אם אתם מעדיפים את זה OLD SCHOOL בסוף המתכון תמצאו אתת רשימת המרכיבים והמוצרים הנדרשים המלאה :)

את המתכון התחלתי בריפוד תבנית קפיצית עגולה בגודל "26 בנייר אפייה ומריחתה במעט שמן (לא חובה, אבל העדפתי להיות בטוחה שזה לא יידבק)...


לאחר מכן הכנתי כחצי כוס חלב וחבילת פתי בר והתחלתי לרפד את תחתית התבנית- לקחתי עוגיית פתי בר> טבלתי בחלב והנחתי בתבנית...


ניסיתי שכל התבנית תיהיה מרופדת בעוגיות הפתי בר, כדי שמלית העוגה לא תזלוג למטה..


לאחר שכל התבנית כוסתה בפתי בר עברתי להכנת המלית ולצורך כך לקחתי קילו גבינה לבנה 5% (אפשר גם פחות, אבל זה מה שהיה אצלי) וערבבתי עם כחצי כוס סוכר לבן בקערה גדולה



ערבבתי וערבבתי עד שכל הסוכר נמס בתוך הגבינה


לאחר מכן לקחתי 6 ביצים והוספתי ביצה אחר ביצה (תוך כדי ערבוב) לתוך תערובת הגבינה, והמשכתי לערבב עד שהתערובת הפכה לאחידה והביצים נטמעו לחלוטין בתערובת..


לקחתי קערה נוספת, המתאימה לחימום במיקרוגל, ולתוכה הכנסתי 200 גרם שוקולד לבן (בדרך כלל שני אריזות) ו3/4 כוס שמנת מתוקה (אני השתמשתי בשמנת 38% שומן, אבל ניתן להשתמש גם בשמנת עם אחוזי שומן נמוכים הרבה יותר)


את הקערה הכנסתי ל-15 שניות למיקרוגל> הצצתי וראיתי שהשוקולד עוד לא נמס בכלל> הכנסתי לעוד 15 שניות> הצצתי שוב וראיתי שהשקולד התחיל להתרכך >ערבבתי מעט והכנסתי לעוד 15 שניות עד למצב שבו השוקולד ברובו כבר נמס ויכולתי לערבב אותו בקלות עם השמנת לתערובת אחידה (הזמנים מאוד תלויים ברמת החום ובגודל המיקרוגל בגלל זה רצוי לחמם כל פעם קצת וכך לא לשרוף את השוקולד)


את תערובת השוקולד הלבן הנחתי בצד ונתתי לה להתקרר מעט (אחרת הייתה מבשלת את תערובת הגבינה) ובזמן הזה הוצאתי כ-3/4 כוס מתערובת הגבינה שהכנתי קודם (קילו גבינה, סוכר, ביצים.. זוכרים?!?) ולתוכה ערבבתי כף גדושה של קורנפלור עד למצב שכבר אין גושים בכלל!!!


תערובת השוקולד הלבן כבר התקררה מעט וניתן להמשיך ולערבב אותה עם תערובת הגבינה- תחילה הוספתי לתערובת השוקולד את ה-3/4 כוס תערובת הגבינה עם הקונפלור


ערבבתי טוב טוב ואז הוספתי עוד כחצי מתערובת הגבינה (הראשונית... ללא הקורנפלור) לתוך השוקולד- במקרה שלי הוספתי עד למילוי הקערה, אבל אם הקערה שלכם גדולה יותר פשוט תיקחו כחצי מתערובת הגבינה...


עוברים לתערובת הכהה והפעם החלטתי מעט להשתעשע ובמקום להשתמש בשוקולד מריר או אפילו בשוקולד חלב רגיל החלטתי להשתמש בשוקולד עם אגוזי לוז יחד עם שוקולד מריר... 
אז לקחתי קערה נוספת, שגם אותה ניתן להכניס למיקרוגל, ובה ערבבתי 150 גרם שוקולד כהה - 100 גר' (אריזה) של שוקולד חלב עם אגוזי לוג ועוד 50 גר (חצי אריזה) של שוקולד מריר יחד עם חצי כוס שמנת מתוקה וכפית קפה קרמל (לא חובה קרמל ולא חובה קפה בכלל, אבל הקפה שובר מעט את המתיקות של העוגה ומוסיף ריח נעים של קפה) והמסתי במיקרוגל באותה הצורה בה המסתי את השוקולד הלבן - לאט ובזהירות!


ערבבתי את השוקולד עם השמנת לתערובת אחידה ונתתי לו מעט להתקרר (אנחנו עדיין לא רוצים לבשל את הגבינה.. נכון?) 


לאחר מספר דקות התחלתי לערבב את השוקולד לתוך הגבינה (החלק של הגבינה הראשונית שלא ערבבנו עם השוקולד הלבן) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה


ועכשיו לחלק המעניין... לוקחים מצקת (רצוי 2, אחת לכל תערובת)> ממלאים אותה בתערובת הכהה ומפזרים במרכז התבנית (הזאת שריפדנט בפתי בר.. זוכרים?!)


לאחר מכן לוקחים מצקת נוספת (או כף וחוזרים על הפעולה כמה פעמים)> ממלאים בתערובת הבהירה ומפזרים במרכז התערובת הכהה


וכך הלאה.. עיגול בתוך עיגול, שחור, לבן ושוב שחור...כאשר כל עיגול מרחיק עוד קצת את התערובת מהמרכז ומפזר אותה לכל התבנית... ונכון שכרגע זה אולי לא נראה כל כך מפתה ואולי אפילו טפטפתם קצת תערובת כהה על הבהירה במקומות שלא רציתם..


אבל מאוד חשוב להמשיך עד שמסיימים גם את התערובת הכהה וגם את הבהירה והתבנית מלאה


כדי להשלים את העיצוב לקחתי קיסם שינים והעברתי מהמרכז לצידי התבנית בהיקף של כל העוגה ברווחים יחסית שווים כדי ליצור מעיין הדמייה כמו של קורי עכביש


ואז חזרתי על הפעולה בצורה ההפוכה - מצידי התבנית למרכז... כדי ליצור משהו שמאוד מזכיר את המרבל שיוצרים על הציפורניים....


והינה התוצאה הסופית... טוב נו כמעט... צריך לאפות את העוגה


בשביל לאפות את העוגה מפעלים תנור ל- 140 מעלות ומכניסים לתנור תבנית נוספת מלאה עד החצי במים -  אני השתמשתי בתבנית אינגליש קייק אותה הנחתי לצד התבנית עם העוגה כי התנור שלי קטן.. אבל אם לכם יש תנור גדול יותר ניתן להשתמש בתבנית גדולה ולהניח בתחתית התנור או כך שתיהיה מתחת לעוגה...


את העוגה (יחד עם תבנית המים) משאירים בתנור על 140 מעלות לכשעה ורבע- כאשר מוציאים את העוגה היא עדיין מעט רוטטת.. אבל על תבהלו היא מתקשה עוד בהמשך...

ועכשיו אני צריכה לבאס אתכם- תוכלו לאכול את העוגה רק לאחר קירור של 24 שעות במקרר!!
אני כבר הגעתי לרגע הזה ולקחתי לעצמי פרוסה... מחכה לכם שתצטרפו אליי :))



לסיכום כל משצריך להכנת העוגה...
מוצרים:
תבנית עגולה "26 (אפשר גם תבנית אחרת אבל זה ישפיע על גובה העוגה בהתאם)
תבנית נוספת למים
קערית גדולה
2 קערות בינוניות שמתאימות למיקרוגל
כוסות למדידה
נייר אפייה
שמן למריחת התבנית
2 מצקות

לתחתית:
חבילת פתי בר
חצי כוס חלב

למלית (תערובת הגבינה):
1 קילו גבינה לבנה
חצי כוס סוכר 
6 ביצים (הצליח לי גם עם 5 בעבר)

לתערובת השוקולד הלבן:
200 גרם שוקולד לבן 
3/4 כוס שמנת מתוקה
1 כף קורנפלור

לתערובות השוקולד הכהה:
150 גרם שוקולד מריר/חלב/שוקולד עם אגוזים
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית קפה

מקווה שאהבתם את הפוסט ואם בא לכם לראות עוד מתכונים אשמח לשמוע על כך בתגובות (או שתשימו לייק)

ניפגש בפוסט הבא,
ביי :)




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה